Terratremols

Començo a tenir por. Si les plaques tectòniques atravessen tot el món de dalt a baix... com és que sempre es mouen per on sóc jo? L'any passat a la India. Encara recordo el tremolor de l'hotel de Nova Delhi, i a l'obrir la tele descobrir la destrucció de les valls del caixmir a Pakistan principalment.

I com que no en tenien prou aquesta gent del sudest asiàtic amb la febre aviar, doncs ara em llevo per descobrir que un terratremol relativament potent ( uns 6 graus en l'escala richter ) ha destruït les barraques que poblen Jogjakarta, evidentment sense fer destrosses en els hotels i edificis fets com cal. No l'he sentit aquesta vegada perquè sóc bastant lluny de la zona, tot i que fa dues setmanes era a Jakarta, i el resultat hagués estat el mateix a la curiosa capital indonesia de la qual parlaré en alguna altra ocasió.

És bastant trist veure com en una zona terriblement exposada a aquest tipus de catàstrofes naturals no s'hi implanten mesures correctores adecuades, habitatges dignes, comunicacions a prova de terratremols, i molt més. No s'hi hauria de dedicar algun esforç en aquest sentit des del món "desenvolupat" en comptes d'oferir les típiques, i moltes vegades inútils ajudes humanitaries paliatives?