Streaptease mortuori

Sembla que sigui una metàfora oi? Res més lluny de la realitat. La tradició rural a la Xina dicta que un funeral que aquí anomenariem "íntim" és a dir, amb poques persones, és una deshonra, una vergonya i una càrrega difícil de suportar pels familiars. És per això que desde temps inmemorials, els funerals a la xina dels Han han anat acompanyats de fanfarries, banquets pels familiars,veïns, coneguts i passavolants, i altres tècniques de màrqueting per atraure públic, com més millor.

El cas és que últimament, i amb els espectacles de les películes de Hollywood com a model, s'ha posat de moda una nova tècnica de màrqueting: l'striptease. Una troupe especialment contractada es despulla sota l'atenta mirada dels astorats vilatans, que acudeixen en massa per a veure uns cossos nus. Els funerals amb equip de strippers, no cal dir que són molt seguits, i els morts se senten reconfortats d'estar envoltats de tanta vida que els acompanyarà al viatge al més enllà. El Partit Comunista, bé, el govern, bé de fet el Partit i el govern que venen a ser el mateix, han decidit que l'exhibició nudista és contraria als valors xinesos ( que en l'actualitat han substituit els valors socialistes ) i per tant han anunciat que perseguiran a tots aquells que es dediquin a exhibir el seu cos en funerals i altres cerimonies religioses. I des del passat Agost ja s'han posat mans a la obra detenint i multant a qui enxampen en tan lúbrica celebració. Ho podeu llegir, per exemple, aquí o aquí [en anglès]. A mi m'havien explicat que la moralitat d'Adam i Eva no influia gens a la confuciana societat Han, però sembla que el capitalisme també porta aquestes coses incorporades.

Imagineu doncs amb quines precaucions ha d'anar la Fura dels Baus quan volen actuar a Beijing. Ho explica avui El Periódico. O l' Spencer Tunnick que sembla que també té en projecte una de les seves fotografies nues ambientada a la Xina. Estimat , jo que ja et veia anant cap a alguna provincia rural xinesa tipus Anhui o Gansu per fotografiar el verdader exhibicionisme antropològic, i ja veus, haurem d'esperar a l'establiment de la democràcia, que tal com van les coses, no serà abans que organitzi el meu propi striptease funerari.