Conductes inapropiades


Aquesta entrevista és una conducta inapropiada. Què vol dir "alcalde electe"? Es que s'han celebrat eleccions amb llista uninominal i el senyor Jordi Hereu n'ha sortit electe? O és que la força més votada sempre ha de ser considerada "electe"?

Aquesta imatge es completament inapropiada.


A més no reflexa la realitat: que el candidat Jordi Hereu ha aconseguit els pitjors resultats del PSC-PSOE a l'ajuntament de Barcelona en 30 anys. A la mateixa plaça, fa 3 anys, el candidat Artur Mas feia el mateix numeret al cantó oposat. Havia aconseguit els pitjors resultats de la història per CiU però tot i això entrava aclamat al Palau de la Generalitat.

Aquesta manera de desacreditar la democràcia ignorant baixades de vots absoluts i abstencions són les que generen desil.lusió i cansament a l'electorat. Potser que ens paressim a reflexionar.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Tens tota la raó del món. Ara, des de què tinc memòria només he vist partits dient que guanyen eleccions encara que els hagi votat només sa mare, o sigui que no deixa de ser una escenificació, si vols, més triomfalista del típic "ens podem considerar guanyadors d'aquestes eleccions perquè..."

Trobo a faltar moltíssim un sentiment de 'responsabilitat' per part de l'elector. Penso que no només tenim el dret de decidir qui ens governa (almenys teòricament), sinó que aquest fet també s'hauria de veure com un deure. Partits i institucions tenen la major part de culpa de la tendència abstencionista, però jo almenys no penso que s'hagi de 'disculpar' del tot l'elector, que al cap i a la fi és qui decideix en última instància si es queda a casa (el vot en blanc ja expressa aquest descontentament vers els polítics que ens representen).

Jordi Eduard ha dit...

Molt d'acord. L'elector també decideix, però per desgràcia jo crec que aquesta abstenció ja es "reflexiva" i no simplement estructural. L'elector tria anar a votar com a forma de protesta. Els polítics hem dedonar instruments per a què aquesta no sigui la única solcuió per manifestar la protesta de forma visible en el futur.