Blogs solidaris, Catosfera i Vallesfera.


Avui toca reconeixements. Com ja podeu suposar les idees que es teclegen aquí al blog no neixen del no res. Neixen d'una petita part de reflexió personal i d'una gran part de crítica a la reflexió que fan els altres. I per donar gràcies als "altres", els blocaires que hi són plogui o nevi, ja fa temps que corre un meme que aquí se'n diu Blocaires Solidaris. Tal i com explica qui m'ha "premiat" l'amic Narcís Sastre, es tracta de reconèixer l'aportació de set altres blocaires amb qui comparteixo opinions, discrepàncies, però sobretot ensenyances i reflexions. Heus aquí els meus:

- Tot a Cent, d'en Quim Torres, pinedenc, politòleg, barcelonista, persona, amic (si si, hem de fer un sopar quan torni). El blog que visito quan vull deixar de llegir assaigs polítics.

- La Politique du Chacal, d'en Gael Briand
, company a l'ALE, bretó, la persona menys dogmàtica que conec, un valor de futur de la política bretona. En francès.

- El nom dels peixos, d'en Roc Armenter, EL blog polític en català des dels Estats Units. La Catalunya que ve.

- Chesi Blog, de na Jessica Fillol, tot va començar en un dinar a Terrassa, ens van asseure junts i vaja, que no tenia ni idea que tenia una de les blocaires més importants de la bogosfera progressista, ni que estava intentant aplicar allò de la pluja fina a una socialista convençuda.

-Marcús, d'en Marc Roca, al mateix dinar, la pregunta del milió: i perquè hauria de votar Esquerra Republicana? Entren ganes d'esciure unes quantes tesis doctorals. En tot cas és un altre del referents de l'independentisme 2.0.

-El Bar de fumadors de n' Albert Canudas
, un company d'aquells que fa patxoca tenir, amb qui et pots recrear amb els seus (pocs però) incissius articles.

- Qmenta, d'en Joan Ramón, un vallesà, granollerí i llinarsenc a qui he descobert fa relativament poc, però que segueixo amb interès. Socialista i impulsor de la Vallesfera, (que ja calia!) el cercle de blocaires del Vallès ( Oriental), que des de ja em comprometo a participar, enfortir, promocionar i ajudar a expandir, tot i que només sigui a casa un cap de setmana cada mes...

I per acabar-ho d'adobar, el meu compatriota en Marc Vidal organitza la que possiblement serà la trobada més important que mai s'hagi fet en l'àmbit dels blocs en català, la Catosfera 2.0, a Granollers, els dies 25, 26 i 27 de Gener. De moment, sembla que ja hem deixat petita alguna sala de Granollers... i jo que me n'orgulleixo com quan es va aconseguir el .cat. Abans de catalanista, us ho confesso, vaig ser vallesista, i això, sempre deixa petja.


6 comentaris:

Xavier Mir ha dit...

Jordi,

ens veiem dimecres a les set a la presentació de la Xarxa de Blocs Sobiranistes? És a Òmnium Cultural de Barcelona.

Jordi Eduard ha dit...

Xavier,

per desgràcia aquest dimecres seré a Brusel.les, i no podré assistir a la presentació, peò me'n faig ressòi els hi dic a companys i amics, a veure si fem soroll!

Una abraçada.

kanuddao's ha dit...

Heyyyyy, merci per la menció acompanyada del càrrec de consciència! Buf, últimament estic d'un espès que tira d'esquena i per això no escric... la veritat és que també n'estic un pèl fart de tan de politiqueig i tant de xarrera, xarrera i xarrera sense que la situació es desplaci ni un mil·límetre... En fi, que, malgrat tot, el 'Bar' segueix obert i a veure si en breu torno a fer funcionar la cafetera, jeje

Molts records!

Jordi Eduard ha dit...

Xerrera xerrera, quanta raó. Però estic convençut, deu ser la meva pròpia diarrea verbal, que el nostre mal SI que vol soroll, i hem de parlar, molt molt molt. Vinga, ens veiem al Bar o on sigui!!

Abraçades!!

musicbcn ha dit...

jordi, estic al·lucinat i agraït...

l'eduard (www.edp.cat) m'ha fet partícep d'aquest meme aquest diumenge passat i ara ho fas tu... i jo us volia fer partíceps a vosaltres i... en fi... que veurem com ens ho fem... per cert, podràs venir a la catosfera?

Jordi Eduard ha dit...

Joan,

M'he guardat el cap de setmana per ser a casa, a La garriga, o sigui que hi seré de totes totes, una cosa així no me la perdo!

Abraçades!