Compte enrere.


Aquesta és una setmana important per l'Aliança Lliure Europea. Ja fa un any que vaig començar a treballar per aquesta casa, el referent polític europeu dels independentistes i nacionalistes progressistes de la Unió Europea. En aquest any he pogut ser al mig del debat sobre la necessitat d'una re-orientació , definició de noves formes de comunicació i organització, i sobretot d'un discurs renovat que ens faci ser al centre del debat europeu, amb el concepte d'ampliació interna com a punt central.


A l'ALE, el 2008 serà un any de canvis. La nostra voluntat és de convertir-nos una eina política 2.0 al servei dels principis que van fer convergir els nacionalistes progressistes ja fa 26 anys, primer com a grup tècnic al Parlament Europeu, [podeu accedir al lloc web de la versió no-oficial del Parlament, en català] i finalment, el 2004 fundant-se com a partit polític d'àmbit europeu.


Els partits polítics europeus, fins al dia d'avui, han estat una espècie d'eines de coordinació molt laxes entre partits nacionals forts i implantats al territori. El model pot estar a punt de canviar, amb l'ampliació de poders competencials del Parlament Europeu i amb les noves regles de procediment dirigides als partits polítics d'àmbit europeu, que els permeten, per exemple, participar directament per primera vegada en les campanyes “nacionals” al Parlament Europeu. Les eleccions previstes per al 2009 seran doncs, les primeres on podrem visualitzar l'existència dels partits polítics d'àmbit europeu, més enllà de les aliances circumstancials i els àmbits de coordinació tous. Hi ha propostes igualment de tenir debats a nivell europeu, on el factor 2.0 haurà de tenir una importància cabdal.


Aquest proper cap de setmana, a Edinburg, ens hem proposat començar a fer públic els canvis que marcaran l'existència del referent polític dels independentistes i nacionalistes progressistes a Europa. Us convido a seguir-ho a través d'aquesta finestra.


1 comentaris:

Marina, 1988. Periodista. ha dit...

L'ampliació de la UE és positiva per nosaltres. Ja ho diuen: com més serem més riurem!