Alguns mals que se li fan a la llengua catalana

A través de la web d'en Miquel Iceta que de tant en tant consulto, he descobert que Esquerra Republicana de Catalunya és culpable de "fer mal" a la llengua catalana amb actes com el boicot a l'Elvira Lindo. Un boicot que per altra banda va sorgir de la societat civil, una societat civil determinada, és clar, però significativa. Una societat civil que és ignorada sistemàticament quan es parla de la defensa de la llengua. Una defensa, que pel que sembla hauria de ser passiva, sumisa a les directives del govern de torn, i per suposat, subordinada a l'acció "federalitzant" d'un govern socialista, que pel que sembla és el millor per la salut del català.

M'han fet gràcia algunes de les raons adduïdes pel conseller de governació ( si si, no de cultura) Xavier Sabaté per dir que la postura d'Esquerra Republicana està fent mal a la llengua. Com per exemple "crear polèmiques innecessàriament". És a dir, el senyor Sabaté considera que reclamar la presència de la llengua propia en un acte tan simbòlic com el pregó de la festa major de la capital de la nostra nació és un acte innecessari. I seguidament comença un llistat de demagògies tan òbvies com que Esquerra defensa que "per ser bon català s'ha de saber parlar bé la nostra llengua i usar-la a tothora ". Amén.

Després de llegir aquesta llista no em queda més remei que exclamar: OH MY GOD! Jo també vull ser cosmopolita. Ja n'estic fart que em parlin català al poble dels meus pares, Montesa a la Costera. Què dic Català! No! Valencià! Per un moment he ignorat que l'extensió de l'ús de la llengua catalana i la seva normalització van lligats a la cohesió social de la nostra nació. I com que La costera no apareix als mapes de la nostra nació, doncs evidentment queda fora de l'àmbit de la normalització de la nostra llengua, pel que sembla. Ara entenc el vot favorable a l'article de l'Estatut Valencià que declara el "valencià" llengua pròpia de la Comunitat Valenciana. Espero que properament els mateixos diputats del grup socialista votin a favor de l'Andalús com a llengua pròpia de la comunitat autònoma de Andalusia. Per a lligar-hi cadires, oiga!

Pel què sembla el senyor Sabaté, un digne defensor de la llengua catalana per altra banda, desconeix la situació del català fora de la sala de plens de l'Ajuntament de Barcelona. Desconeix per exemple les continues agressions a entitats i persones al País Valencià que defensen diàriament que el Català és una llengua normal. Tan normal com el castellà. Desconeix que es titlla de "bilingües" a aquella població que en realitat és monolingüe castellana, i que se'ns preten imposar aquest "bilingüisme monolingüe" que és molt cosmopolita, però ajuda a crear una fractura entre els qui parlem català, i els qui parlem castellà. Perquè si defensem que el català es parli sempre i amb tothom, no és per fotre, és perquè creiem que sent bilingües DE VERITAT, (no és el cas de la senyora Elvira Lindo, per altra banda ) és a dir, dominant les dues llengues de veritat, estem cohesionant la nostra societat. Desconeix el conseller, o pretén ocultar, la situació mediàtica del català, relegat als cinemes, a la ràdio, a la música, a la literatura, a la televisió, a una situació de completa i cosmopolita "curiositat antropològica" que pel que sembla no té cap futur en la societat de la informació, on el castellà, altrament anomenat espanyol, és el què realment compta.

En definitiva, una altra mostra de com es tergiversa la defensa de la llengua per fer-nos aparèixer com a radicals eixelebrats disposats a acabar amb el castellà a Catalunya. No tan lluny de la COPE oi?

La llengua catalana no es mereix uns defensors tan cosmopolites. Prefereixo la defensa siciliana. ( atenció, l'enllaç és en castellà!)

1 comentaris:

Quico Ventalló ha dit...

Benvolgut amic@amiga

Els darrers temps els blocs sobiranistes han proliferat a la catosfera. Creiem que ha arribat el moment de fer una trobada per tal de conèixer-nos, intercanviar opinions, coordinar-nos pel que ens sembli pertinent i, a més, passar-ho bé.

La trobada consistirà en una barbacoa en un jardí particular al centre de Terrassa, on podrem estar-hi molt bé.

T’hi apuntes?

Hem pensat de fer-ho el 14 d’octubre al migdia i tarda. En cas que fos millor el 15, ho canviaríem.

Entreu a http://blocssobiranistes.blogspot.com o envieu un correu a blocssobiranistes@gmail.com per posar-vos en contacte amb nosaltres.

Salutacions sobiranistes,

Elliot Fernandez http://www.elliotfernandez.net>
Quico Ventalló http:// http://tristanydepinos.blogspot.com/