Posi un polític virtual a la seva (segona) vida .

No, no paseu ànsia. Les prediccions ciberpunk d'en William Gibson no s'estan complint amb l'aparició de móns virtuals variats segons ell mateix declara ( comentari directament afusellat de lapetiteclaudine.com, un blog que hauria de ser .luv) però tot i així no em puc resistir a la temptació de proclamar als quatre vents: ha nascut el ciberpolític !

El ciberpolític ja no es conforma amb obrir un blog més o menys actualitzat, ni penjar vídeos al youtube, ni amb les ressenyes que li facin als diferents agregadors i e-comentadors -com el magnífic poliblocs.cat- de l'apassionant món de la política 2.0. No, el ciberpolític vol introduir-se literalment i virtual, al ciberespai. I què millor que fer-ho en aquest món poligonal que s'anomena Second Life ? Si, ja hi ha una pàgina reuters oficial per al Second Life, diverses universitats hi tenen càtedres virtuals (la prestigiosa Universitat de Harvard entre elles), s'hi fan rodes de premsa virtuals ( amb atacs d'objectes volants inclosos) i ja s'han creat les primeres fortunes "reals" a base de vendre terrenys "virtuals". Pela? Euros? Diners? Gent? MOLTA gent? Què fas tu, polític cromanyó, que no ho aprofites? Analògic l'últim!!

I aquí teniu els primers polítics europeus involucrats: sorpresa, els holandesos altre cop!


El candidat demòcrata a la nominació per president dels Estats Units, John Edwards també ha obert la seva ciberseu a Second Life. L'ex governador de Virginia, Mark Warner, fins i tot hi va amb escortes ( no fos cas que més penis voladors, o en un cas extrem turbants voladors l'ataquessin).

I el que em toca més a prop: en Koen T'Sjien, membre de Spirit no només hi va a donar conferències i discursos, sinó que s'ha creat una personalitat virtual i atendrà a la comunitat ciberflamenca des de dins mateix de Second Life. I semblava bastant equilibrat! Jutgeu vosaltres mateixos, s'assemblen en Koen T'Sjien i el seu alter ego en Koen Theas?
Actualització: La Unió Europea també està pensant en obrir una oficina a Second Life.