Pactes

Ara que s'acosten eleccions ( ja sigui el dia de Tots Sants, o abans, o després, que amb aquest president que tenim mai se sap ) els partits comencen a fer càbales, i sobretot, generar titulars amb les seves polítiques d'aliances. Sembla que els programes ja no importin per atreure vells o nous votants, i que el què realment importa es amb qui es pactarà després de les eleccions.

Els partits juguen amb la prospectiva de què farà el contrari i munten les seves campanyes, sobretot preelectorals, que és on s'haurien de generar els missatges que ens impulssessin a votar un o l'altre, en base a possibles coalicions, pactes o aliances.

És per això que m'agrada especialment la campanya que està dissenyant esquerra, una mica a l'estil americà de les reunions amb militants i amb electors, una campanya de proximitat en definitiva. propers i explicant el programa, sense distorsions intencionades i titulars cirdaners, però esencialment buits. Mentre mantinguem aquesta línia, i no només ara, sinó després de les eleccions també, aconseguirem superar aquest pimpampum mediàtic a que estan sotmetent a esquerra d'un temps ençà.