El trenet de Torrent

Fortuït diuen. Us voldria fer una descripció del trenet de torrent, el que anomenen pomposament la línia 1 de Metrovalencia, que he hagut d'agafar alguna vegada perquè la meva tieta vivia a prop de la parada de jesús:

-Els trens són com els vells de la renfe, de llauna, amb els seients disposats com en un autobus. Segons diuen el que ha sofert l'accident era una mica més modern, però jo no els he vist aquests així que no us en puc dir res.

-Les parades, apagades de llum i en general incidències a la línia són i eren constants. Jo l'he agafat molt esporàdicament, però increïblement sempre he trobat alguna apagada o parada inesperada. Creia que passava perque tinc un gafe amb els trens, però els meus familiars que hi pugen habitualment em diuen que era i és bastant habitual.

-El revolt on ha passat l'accident és realment de por. Recordo un dels dies que baixava a Valéncia i no coneixia la línia, anava de peu, perquè la línia va molt plena en hores punta. El bot que vaig fer en aquell revolt me l'ha fet recordar molt vívidament.

En definitiva, en aquesta línia les coses no passen fortuitament. No m'agrada la demagògia electoral, la veritat, però les inversions que s'havien de destinar a la millora d'aquesta línia, i que sembla que ja estaven pressupostades, s'havien d'haver realitzat molt abans, ja des de que els treballadors avisaven que la línia estava en males condicions. Només espero que la investigació tècnica no s'allargui ad infinitum en comitès, subcomitès, comissions d'investigació i informes que després es publiquen sense la més mínima publicitat.